Nattokináza pre zdravšie srdce 04.09.2018
Nattokináza pre zdravšie srdce
Čo je Natto a Nattokináza?
Vedeli ste, že Japonsko je domovom najstaršej populácie na svete? Japonci sa už po stáročia vedia „prejesť“ k lepšiemu kardiovaskulárnemu zdraviu a ich tajomstvo spočíva v jednoduchom jedle nazývanom natto, fermentovanom sójovom produkte bohatom na nattokinázu.
Natto je fermentované probiotickými bakteriálnymi druhmi (Bacillus subtilis), ktoré podporujú gastrointestinálne zdravie. Nattokináza je teda silný proteín rozpúšťajúci krvné zrazeniny, preto je používaná na podporu kardiovaskulárneho a srdcového zdravia.
Nattokináza podporuje zdravý obeh
Nattokináza je známa ako silný fibrinolytický enzým, ktorý obsahuje extrahovanú a vysoko purifikovanú zložku natto. Roky vedeckého výskumu ukázali, že nattokináza zlepšuje krvný obeh a pomáha znižovať riziko rôznych kardiovaskulárnych príhod. Znižuje taktiež riziko krvných zrazenín a môže pomôcť predchádzať mozgovým príhodám či infarktu.
Na rozdiel od aspirínu, nattokináza nedráždi žalúdok. Mnohé štúdie preukázali jej pozitívne účinky na udržanie zdravého krvného tlaku, pretože umožňuje lepšiu cirkuláciu krvi v tele. Aj preto sa odporúča prijať nattokinázu pred dlhými letmi a inými situáciami, ktoré si vyžadujú, aby ste zostali dlhšie sedieť.
Konzumácia natto alebo užívanie doplnkov nattokinázy môže byť jedným z najbezpečnejších spôsobov, ako prirodzene zlepšiť kardiovaskulárne zdravie a zvýšiť šancu žiť dlhý a zdravý život.
Prečo užívať doplnky nattokinázy?
Jedenie natto na podporu zdravého srdca nemusí byť pre každého. Natto má slizkú textúru, štipľavú arómu a výraznú chuť, ktorá je porovnateľná s fermentovaným syrom. Preto je jednoduchšou alternatívou dopĺňať nattokinázu prírodnými doplnkami stravy.
|